Gem. Ravenstein heeft een rijk verenigingsbestaan

30 sep 2002 - 8:32 - Van onze verslaggever: Chris

Onze vereniging was maandag, 16 september jl., vertegenwoordigd op de informatieavond van VDG, Voor De Gemeenschap. Chris Kamps en Thomas Lenting waren naar Herpen afgereisd met het doel om te luisteren naar wat deze politieke partij voor ons als carnavalsvereniging zal gaan betekenen, en dan met name op het gebied van bouwruimte.

Tijdens de presentatie van demografische informatie over onze gemeente bereikte ons trommelvlies dat onze gemeente in vergelijking met andere plaatsen een rijk verenigingsbestaan heeft. VDG heeft ons verteld dat zij het erg belangrijk vindt dat dit ook in de toekomst zo zal blijven, omdat iedereen zijn of haar hobby moet kunnen uitvoeren. De partij vindt m.b.t. verenigingen goede huisvesting belangrijk en verteld ons dat "subsidies voor het verenigingswezen in de gemeente Oss niet minder zal zijn i.v.m. de gemeente Ravenstein."

Voor aanvang hebben wij onze vraag, die wij graag door de partij beantwoord zouden gaan zien, ingeleverd. Die vraag had betrekking op de plaatsing van de nishut, en hoe het zit met bouwruimtes in de toekomst als onze gemeente samen gaat met gemeente Oss. Allereerst heeft wethouder Van Geffen ons medegedeeld dat hij met de gemeente Oss in gesprek is voor een tijdelijke vergunning van één jaar m.b.t. de plaatsing van de nishut. Na dit jaar zal geprobeerd worden een vergunning voor langere tijd aan te regelen.

Hans Boerboom deelde ons mede dat momenteel in Berghem in een schuur wordt gebouwd waar binnenkort een nieuwe wijk geplaatst zal worden. Het gevolg is dat deze schuur met de grond gelijk gemaakt wordt, waardoor er voor deze groepen een alternatief gezocht moet worden. Schuren die tijdelijk leeg staan, in bezit van de gemeente Oss zijn dan een optie. Ook vertelde hij ons dat er al geld beschikbaar is, en er plannen zijn om een stuk land op te kopen, en daar dan een schuur op te plaatsen.

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
© Copyright 1997-2024 - Chris Kamps