Zaterdag 11 november bij Thekes

2 nov 2006 - 16:24 - Van onze verslaggever: Chris

Zaterdagavond 11 november 2006 is het dan weer zover, Stichting Carnaval Herpen organiseert samen met Thekes het 11-11 bal. Na een prachtig jaar zal Prins Theo d'n Urste - tenminste wanneer hij niet voor een tweede ambtstermijn gaat - de scepter overdragen aan een nieuwe Prins. We nemen die avond dus afscheid van Prins Theo, zijn Prinses Lizet en adjudant Mari Appelhof. Ook nemen we officieel afscheid van Peter Uijen, die na 14 jaren trouwe dienst en veel plezier, heeft besloten te stoppen als Raadslid.

De Stichting is i.s.m. de Commissie 11-11 bal inmiddels met de voorbereidingen begonnen. Werden vorig jaar de prinsenkandidaten voorzien van indianentooien en moesten ze o.a. een line-dansje uitvoeren om in aanmerking te komen voor het prinsenschap. Ook dit jaar belooft het weer een spannende onthulling te worden. Tijdens de officiële handelingen wordt de muzikale omlijsting traditioneel verzorgd door de Bônlander Hofkapel. Daarna zal Orkest Dreamcast het overnemen en alles uit de cast halen om er een geweldig feest van te maken.

Kortom de aftrap van het nieuwe carnavalsseizoen wordt weer een feest waar iedere carnavalsliefhebber bij aanwezig moet zijn. Tevens is het wenselijk om net zoals voorgaande jaren, zoveel mogelijk in carnavaleske kleding te komen. Natuurlijk is er ook weer een leuke prijs voor degene die raad wie de nieuwe Prins wordt.

Ja, en wie wordt er dan die nieuwe Prins, en wie wordt zijn adjudant. Waar komt hij vandaan, is het een geboren en getogen Herpenaar of is hij misschien wel een oud inwoner van bijvoorbeeld het Schottelrijk. Is hij jong en onbevangen of is hij oud en wijs? Is hij wel of geen lid van de huidige raad van elf? Op deze vragen geven we natuurlijk geen antwoord maar klein tipje van sluier kunnen we wel oplichten: de nieuwe Prins zorgt dat het goed gaat!

Het 11-11 bal is in zaal Thekes, begint om 21.00 uur en duurt tot 1.30 uur. Wederom is er gekozen voor de opzet van vrij-drinken in combinatie met live-muziek van het geweldige orkest Dream Cast. De toegangskaartjes hiervoor kosten ? 17,50 in de voorverkoop en ?19,50 aan de kassa op de avond zelf. De kaartjes zijn vanaf heden te koop bij Thekes.

Zondag 12 november worden de foto's van het afgelopen carnavalsjaar getoond. Via een groot scherm in het café bij Thekes kan iedereen nog eens terugkijken naar een selectie foto's van o.a. het 11-11 bal 2005, de pronkzitting, de jeugdpronkzitting, Trienonthulling, de optocht, trouwe moandag en burgemèstersdeinsdag. Deze foto's zijn net als vorig jaar weer op CD gezet en voor degene die interesse hebben bestaat de mogelijkheid om alleen op die ochtend deze foto-CD te bestellen.

Natuurlijk kunnen we die ochtend nog even gezellig nakaarten en misschien zelfs al enkele foto's van het 11-11 bal 2006 bekijken. Uiteraard zal de 'nieuwe Prins' deze ochtend ook aanwezig zijn. Voor degenen die zaterdag niet in de gelegenheid waren hem te feliciteren en dat wel graag zouden willen doen, natuurlijk een unieke mogelijkheid. Om deze ochtend gezellig Herps te beginnen is er voor iedereen een gratis kopje koffie met een stukje Trien de Snijbônstoet. We beginnen om 11.11 uur.

Gaarne tot zaterdag 11 en /of zondag 12 november.
Bestuur Stichting Carnaval Herpen

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
© Copyright 1997-2024 - Chris Kamps