Zondag 27 februari 2005

16 jan 2005 - 0:00 - Van onze verslaggever: Chris

Onderstaand persbericht hebben wij ontvangen van de Stichting Halfvasten – Angerlo:

Op zondag 27 februari 2005 organiseert de Stichting Halfvasten – Angerlo voor de 6e maal haar grootst opgezette Halfvastenoptocht. Een unieke gebeurtenis in de provincie Gelderland waar ruim 2000 deelnemers gaan strijden om de hoogste eer, en waar bezoekers kunnen genieten van een schitterend schouwspel aan praalwagens, loopgroepen, dweilorkesten en muziekkorpsen. Kortom een evenement met een sociaal karakter waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en actief of passief aan kunnen deelnemen, dit alles in een ludieke gezellige sfeer.

Dus iedereen die van feesten houdt loopt in polonaise door de straten van Angerlo en geniet van deze Halfvastenoptocht, waarbij het motto is: hossen, stampen en dweilen tot je erbij neervalt.

Ook dit jaar mogen de prijswinnaars in hun stad of dorp acte de présence geven in deze unieke Gelderse Halfvastenoptocht in Angerlo. De carnavalscreaties worden ingedeeld in 5 categorieën, en worden beoordeeld door een deskundige jury op algemene indruk, originaliteit en carnavalistische uitstraling. Indeling: Categorie 1: Carnavalswagens, 2: Loopgroepen, 3: Individueel/Duo’s, 4: Prinsen/Jeugdprinsen wagens, 5: Carnavalscreaties jeugd basisschool.

Uiteraard zijn er ook prijzen te verdienen, o.a. een 1ste prijs van € 500.00 voor de mooiste carnavalswagen, het totale prijzengeld bedraagt ruim € 4000.00.
Een extra motivatie voor alle deelnemers om mee te doen met deze unieke Halfvastenoptocht.

Om het Halfvastenfeest compleet te maken heeft de organisatie besloten een nieuw element aan het evenement toe te voegen en wel de strijd om de Angerlose dweilbeker.
De deelnemende dweilorkesten/muziekkorpsen zullen in deze competitie door een jury beoordeeld woorden op presentatie, carnavaleske uitdossing en niet te vergeten een muzikale/show bijdrage in het geheel. Uiteraard zijn er ook geldprijzen te verdienen o.a. een 1e prijs van € 100.00 plus wisselbeker, 2e prijs € 75.00 en een 3e prijs € 50.00.

De entree voor deze unieke Gelderse Halfvastenoptocht is € 2.50 Euro per persoon.
Kinderen basisschool zijn uiteraard gratis. De Halfvastenoptocht gaat om 13.30 uur van start, en de prijsuitreiking zal om 16.30 uur plaatsvinden in de grootte feesttent.

In de feesttent zal carnavalsmuziek uiteraard troef zijn, onder het motto: hossen, stampen en dweilen tot je erbij neervalt. Het Halfvastenweekend gaat op zaterdag 26 februari 2005 van start, en zal in het teken staan van swingende dansmuziek in onze feesttent Dorpsstraat te Angerlo. Dus het Halfvastenweekend – Angerlo is feest in optima forma, echt een programma voor jong en oud.

Zaterdag 26 februari a.s. zal de topformatie de ‘’Fashion Showband’’ het Halfvastenweekend openen met een muzikaal showprogramma en deze tot een onvergetelijk succes maken. En ‘’last but not least’’ een optreden van producer, tekstschrijver, componist en zanger ‘’Emile Hartkamp’’(de grote man achter het succes van Frans Bauer en Marianne Weber) die de bezoekers zal trakteren op Nederlandstalige hits.
Aanvang: 20.30 uur tot 0.30 uur.
Locatie: Horecaplein Vels – Dorpsstraat te Angerlo(feesttent)
Entree: € 8.00 per persoon.

Zondagmiddag 27 februari a.s. zal in de feesttent het motto zijn: hossen, stampen en dweilen tot je erbij neervalt, dit onder aanvoering van ons huisorkest de Fashion Showband
Aanvang: 14.30 uur tot 19.30 uur
Locatie: Horecaplein Vels – Dorpsstraat te Angerlo (feesttent)
Entree: Gratis.

Meer dan honderd carnavalsverenigingen zullen via e-mail of per brief worden verzocht om na afloop van hun carnavalsoptocht de prijswinnaars aan ons bekend te maken.

Opgeven kan telefonisch, maar zo spoedig mogelijk: vol = vol! .

Men kan voor meer informatie en/of aanmeldingen voor de Halfvastenoptocht van zondag 27 februari a.s. terecht bij het deelnemerssecretariaat Wim Hermans Tel: 0313-471776

Vertrouwend u hiermee voldoende te hebben geďnformeerd, en mocht u nog vragen hebben kunt u mij uiteraard altijd even bellen, en natuurlijk bent u van harte welkom bij deze unieke gebeurtenis in Angerlo.

Met vriendelijke groet,

Wim Hermans
Dorpsstraat 39
6986 AK Angerlo
Tel: 0313-471776

Ps. voor meer carnavalsplezier surf naar onze website: www.halfvasten-angerlo.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
© Copyright 1997-2024 - Chris Kamps